PARNO KUPATILO, SINONIM ZA ZDRAVLJE, OPUŠTANJE I NEGU TELA

Parno_kupatilo

Činjenica da je istorija parnog, odnosno turskog kupatila jako duga upravo govori o tome koliko je boravak u istom značajan i blagotvoran za čoveka. Sam izgled parnog kupatila nije se mnogo promenio od davnina pa do danas, osim što se danas izrađuje od dosta modernijeg mozaika. Suština je, svakako, u prostoru sa visokim nivoom vlažnosti vazduha koja doseže 100 procenata, ali i temperaturom vazduha koja ide do 50 stepeni Celzijusa.

Boravak u parnom kupatilu, odnosno dejstvo koje ima para na fizičko i psihičko stanje, dovešće do otklanjanja stresa, nervoze i napetosti. Takođe, upotreba turskog kupatila ima lekovito dejstvo jer kombinacija toplote i vlažne pare stimuliše protok krvi, poboljšava cirkulaciju, ali utiče i na otvaranje pora na koži, otklanjanje izumrlih slojeva kože…

Ukoliko imate problema sa imunitetom, preporučuje se korišćenje parnog kupatila jer njegova temperatura smanjuje razmnožavanje bakterija i virusa u vašem organizmu. Takođe, potrebno je redovno se tuširati nakon izlaganja pari i višim temperaturama kako biste stimulisali imuni sistem, ali i hidrirali kožu tela.

Način korišćenja

Kako biste osetili pun užitak, parno kupatilo je najbolje koristiti od 10 do 20 minuta, a nakon toga se obavezno istuširati hladnijom ili mlakom vodom. Može se koristiti dva do tri puta tokom dana, kao i u kombinaciji sa saunom, stim što je potrebno, između svake upotrebe i jednog i drugog spa elementa, prvo rashladiti telo. Naš savet je da ne počinjete sledeći tretman ukoliko vam je telo još uvek toplo-vruće, kao i da ne prelazite iz jedne vrste kupatila u drugu dok vam se telo ne ohladi.

Ukoliko želite da osetite čari korišćenja parnog kupatila, ali i da predahnete od svakodnevnih obaveza, naša preporuka je da posetite apartman Laguna 50 nijansi koja u svom sastavu ima upravo tursko kupatilo, kao i profesionalnu finsku saunu i đakuzi. Korišćenje ova tri spa elementa kompletno će vas relaksirati, probuditi vaš hormon sreće i spremiti vas za dalje izazove.