Mirijevo – nekada naselje rajskih vrtova, a danas savremena gradska sredina

Exif_JPEG

Na samo 7 km od centra Beograda, u opštini Zvezdara, nalazi se naselje Mirijevo, nekada čuveno po rajskim vrtovima, a danas prava gradska sredina. Savremeno Mirijevo, jedno je od većih naselja unutar opštine Zvezdara i sastoji se iz dve glavne oblasti: Staro Mirijevo i Novo Mirijevo, čiji su delovi označeni kao Mirijevo II, III i IV. Svi apartmani Nirvane spa nalaze se upravo u pomenutom naselju, a kako bi vaš boravak u Beogradu bio potpun, izdvojili smo nekoliko mesta u okolini koje bi obavezno trebalo posetiti.

Dok budete bili na dnevnom boravku ili na noćenju u našim apartmanima, nakon opuštanja u sauni ili đakuziju, možete se uputiti na Adu Huju, prostrano šetalište na obali Dunava, sa mnoštvom kafića/restorana, udaljeno svega 10 minuta kolima od vašeg smeštaja. Takođe, slobodno vreme  možete upotpuniti obilaskom sportskog centra “Olimp” koji poseduje sportske terene, trim stazu, teretanu na otvorenom, park za decu, kao i kafiće, dok su u letnjem periodu prava atrakcija otvoreni bazeni. Nedaleko od “Olimpa” je i Zvezdarska šuma, prava oaze za opuštanje, uz miris cveća, cvrkut ptica, sa prelepim vidikovcem i pogledom na Dunav. Šetajući kroz Zvezdarsku šumu možete posetiti i čuvenu Astronomsku opservatoriju. Za ljubitelje jahanja I one koji žele da se druže sa konjima idealan je konjički klub Fortuna u Mirijevu IV.

Takođe, Mirijevo krije i nekoliko znamenitosti kao što su Crkva Svetog proroka Ilije, sagrađena 1834. godine,  sa prelepim i prostranim vrtom, potočićem i malim mostićem, koju obavezno treba obići. Nedaleko odatle je i novoizgrađen, nezavršen Hram Sv. velikomučenika Pantelejmona, sa sopstvenim parkingom i prelepim travnjacima. Ljubitelji kulture mogu posetiti i Zvezdara teatar-galaksiju legendarnih trenutaka, prvenstveno zbog odličnog repertoara, ali i zbog čuvenog  restorana koji u ponudi ima izvrsnu hranu.

Ukoliko vas, pak, interesuje shoping, dobro poznata ulica Bulevar kralja Aleksandra pravo je mesto za vas upravo zbog  mnogobrojnih butika, prodavnica, poslasticarnica, kafica, ali su na 10 minuta od apartmana i veliki tržni centri na Karaburmi – Merkur i Big fashion.

Gradski prevoz

Mirijevo je linijama gradskog prevoza  odlično povezano sa gotovo svim delovima Beograda. Nedaleko od apartmana Nirvane spa saobraća linija 46 koja će vas direktno odvesti do Savskog trga, kao i Beograda na vodi, dok ćete gradskom linijom 27 veoma brzo stici do Trga Republike. Autobusom broj 79 možete otići do Dorćola i čuvenog keja 25.maj. U letnjem periodu saobraća i linija ADA 4 koja ide direktno do Ade Ciganlije.

Ukoliko pak sopstvenim automobilom želite da obiđete Beograd, za voznju do centra grada vam je potrebno oko 20 minuta, do Ade Ciganlije ima oko 15 kilometara, dok do aerodroma „Nikola Tesla“ 29 kilometara.

Jedna od pozitivnih strana Mirijeva je i to što ima prilično dobru klimu, zaklonjeno je okolnim brdima te je uglavnom toplije nego u okolnim naseljima. Od vetrova koji duvaju u Mirijevu najhladniji je severac, dok sa istoka duva Košava koja ume da bude veoma jaka i hladna, dok vas leti može dočekati vruć vetar.

Iskoristite sve blagodeti Nirvana spa apartmana, kao i Beograda. Želimo vam prijatan boravak!