OD RECIKLAŽE DO SOLARNIH PANELA – NAŠI PLANOVI ZA LEPŠU PLANETU

save_the_planet

Osećaj odgovornosti prema životnoj sredini treba da bude deo svakodnevnog života svih nas. Kao društveno odgovorna firma želimo da najavimo planirane aktivnosti na kojima ćemo intenzivno raditi u narednih nekoliko godina.

Prvenstveno, do 2028. godine u potpunosti ćemo preći na obnovljive izvore energije. S obzirom na to da skoro sva obnovljiva energija dolazi od Sunca, već ove godine postavićemo prve solarne panele koji će doprineti zdravijoj životnoj sredini, ali i smanjenim računima za električnu energiju. Takođe, ideja nam je da postojeći vozni park zamenimo električnim vozilima kako bismo pomogli u smanjenju emisije štetnih gasova poput ugljen-dioksida koji je ključan za zaustavljanje klimatskih promena.

Šta smo do sada uradili?

Sa napretkom tehnologije želeli smo i mi da napredujemo te smo stare veš mašine i mašine za sušenje veša zamenili energetski efikasnim koje štede električnu energiju i vodu.

U nastojanju da pomognemo očuvanju naše planete Zemlje i podignemo svest ljudi o značaju recikliranja, u Nirvana spa apartmanima važi parola “ne bacaj-recikliraj”. Od otvaranja prvog apartmana do danas otpad se uvek selektovao i reciklabilna ambalaža (limenke, staklene flaše, plastične flaše, papir) se nosila na reciklažu. Naši gosti su upoznati sa pomenutim aktivnostima i radujemo se što ćemo se u budućnosti, zajedničkim snagama, boriti protiv zagađenja i bar delom doprineti tome da sredina u kojoj boravimo postane bolje mesto za život.

Takođe, nove svetlosne tehnologije omogućile su nam da sa običnih sijalica pređemo na štedljive, takozvane LED sijalice koje troše 75°% manje električne energije i traju dosta duže.

Nadamo se da ćemo ovakvim pristupom bar malo doprineti zaštiti životne sredine i uticati na to da se pojedinci i firme još više angažuju jer ćemo samo tako, vremenom, pomoći našoj planeti, ali i nama samima. Za čistiji vazduh i za bolje sutra!